MSC-certifierad restaurang


Jordens yta är till 70,8 % täckt av hav. Havet gömmer oanade skatter såväl näringsmässigt som kulinariskt. Men havets skatter är inte oändliga. De utsätts ständigt för olika sorters påverkan som hotar dess existens.

Trots överfiske, felaktigt utnyttjande och dåligt omdöme från fiskare, fiskeriföretag och myndigheter har havet fortfarande enorma resurser. Det är därför av största vikt att vi alla tar vårt ansvar så att havet får fortsätta att vara en källa för näringsrik och nyttig mat. 

På Feldt´s Brygga ger vi våra gäster möjligheten att välja hållbara fisk- och skaldjursrätter samt MSC-certifierad fisk och skaldjur i vår fiskdisk.

Vår MSC-certifiering innebär att...

...vår MSC-märkta fisk kommer från ett vildfångat, hållbart fiske som har blivit certifierat av en tredjepart enligt MSC:s miljöstandard för ett välskött och uthålligt fiske.

...vår MSC-märkta fisk går att spåra hela vägen från hav till tallrik. Ett MSC-certifikat är ett krav för att kunna använda miljömärket på menyn och annat material. Varje MSC-certifikat förutsätter en obruten kedja hela vägen tillbaka till det MSC-certifierade fisket som fångade fisken.

…våra matgäster kan vara med och göra skillnad för havsmiljön. Genom att köpa MSC-märkt fisk och skaldjur så är våra gäster med och belönar de fiskare som förvaltar världens fiskbestånd på ett ansvarsfullt och hållbart sätt.

Feldt´s cert nr: MSC-C-54815

Läs mer om MSC på www.msc.org/se