MENY 2023

MINDRE RÄTTER & TILLTUGG

Nocellaraoliver 59:-

Rökta mandlar 59:-

Småpåsar chips 30:-

Vitlöksbröd 59:-

Nåt litet att tugga på innan eller varför inte tillsammans med någon varmrätt.

Smörrebröd 89:-/st

1 st är en förrätt, 2 st är en huvudrätt och 3 st är för den riktigt hungrige.

  • Skagen: Precis som Tore Wretman skulle ha gjort den.

  • Gubbröra: En underbar röra för den redan invigde. En kall klar till detta och livet är bra.

  • Rostbiff från Kustcharken med dansk remoulad och rostad lök

Serveras på danskt rågbröd.

Charkbricka Bohuslän 239:-

Fråga personalen om vilka sorter som finns hemma.

Den här delar ni på två som förrätt eller äter den själv som huvudrätt i kvällssolen.

Allt kallskuret har vi hämtat från Kustcharken.

Rostbiff och enrisrökt karré, 3 sorters korv. Bohuslänsk havtornsmarmelad, fransk bondost, rökta räkor, nocellaraoliver och Mörsjötunnbrödschips

Löjromstartelett 169:-

En filodegstartelette fylld med potatis- och smetanamousse. Toppas med en redig hög löjrom, picklad lök och örter.

Ostron med tillbehör 3st för 90:- kronor eller 35:-/st

Klassiskt underbart. Våra tillbehör är citron, tabasco och schalottenvinaigrette.

Svart Caviar, 10 gram 195:-

Klassisk störrom på is. Serveras med kex. Perfektion i sin enkelhet.

REDIGT MED KÄK

Fish n’ Chips 225:-

Pankopanerad pinfärsk fisk, pommes av hög kvalitet och en riktigt grym remoulad.

Moules frites 245:-

En klassiker som vi älskar att äta och tillaga. Förena dig till skaran.

Räkmackan 225:-

En rejäl hög med räkor på klassiskt danskt rågbröd. Hemslagen majonnäs och ägg i botten. Alla smaker i varje tugga. Serveras med sallad och inlagd rödlök.

Bryggans Fiskgryta 265:-

Allt som behövs en sommar på västkusten. Torskrygg, forellrom och räkor i en gryta med smak av fänkål, morot, sockerärta och dillkokt potatis.

Halstrad Tonfisk 279:-

Härligt lätthalstrad tonfisk. Serveras med romansallad, friterad kronärtskocka, avocado, inlagd mild chili och krutonger. Sist men inte minst havsbandets bästa Caesardressing.

Pasta Scampi 229:-

Tagliatelle, scampi och musslor i en klassiskt mustig tomatsås. Toppas med ruccola och parmesan.

Burgare (kan fås vegan) 235:-

Kustcharkens nötkött och fina grillbacon i denna kanonburgare. Övriga ingredienser är coleslaw, pepperjackost, picklad rödlök och saltgurka. Serveras med pommes och dip.

Flankstek 269:-

Numera en klassiker. Mör rosastekt flank som serveras med dragoncréme, rödvinssås, citrondressad sallad och Bryggans goda pommes.

EFTER MATEN

Pralin 25:- (2 för 40:-)

Mörk tryffel, Mjölkchokladganache, smörkola och salt. Mandel- och hasselnötspralin.

Smulpaj lemoncurd 119:-

Vi serverar vår goda smulpaj i glas med lemon curd med en liten touch av ingefära. Vi varvar detta med en vit choklad- och mascarponecréme.

Choklad- och karamellkaka 119:-

På en botten av mandelkaka och puffat ris har vi lagt ett lager karamellkräm och ett lager av chokladmousse. Serveras med syrlig  hallonsås.

Glass/sorbet 30:- (2 för 50:-)

Vi har både gräddglass och sorbet. Fråga vilka smakerna är idag.

Smågodis 45:-

För att få upp blodsockret på alla kring bordet på eftermiddagen är detta den perfekt lösningen.

Kall Punsch 4cl 76:-

Kanske har du glömt det eller aldrig tänkt det. Punsch utgör en underbar dessert för den vuxne och den festglade. Håll ut!